2439 Spannend?

We brengen elke zaterdagmorgen Piep naar paardrijles. Nu hoeft dat niet omdat ze haar arm gebroken heeft, maar we doen het toch, omdat haar vriendin naar een andere stal gaat en trakteert. We rijden er tegen het eind van de les heen. Het is leuk om al die meiden te zien rijden, ik heb geen jongen gezien. Wel een heel klein meisje van nog geen drie turven hoog. Piep loopt een paar rondjes mee en dan is het klaar. Dat denk ik, maar nu moet er nog een kwartier samen geborsteld worden.

Na het paardrijden kijk ik in de herhaling naar de eerste medaille van Irene. Het is mooi om te zien hoe ze de last letterlijk van haar schouders laat vallen in de armen van Arjan Samplonius. De andere dames vallen tegen en Suzanne Schulting gaat bij shorttrack onderuit. Genoeg gespeeld.

We brengen Piep naar tekenen in Artis, waar ze een hele mooie zeehond op papier zet. Ze wordt thuisgebracht door de papa van Dassie en zo is het weer tijd om haar naar paarden verzorgen in Overleek te brengen. Dat kan ze normaal heel goed op de fiets, maar ja, die arm. Om vijf uur halen we haar weer op. Dan volgt er intensief overleg over waar we gaan eten, want ja, dat kan nu weer. Onze favoriete pizzeria in Edam is al volgeboekt en zo gaan we naar Beuqz, waar het eten eenvoudig maar goed is, maar de Nederlandstalige carnavalsmuziek verschrikkelijk. En ik vind het er ook veel te druk. Ik blijf toch liever thuis, zeker na al dat gedoe met die QR-code, die ik aan de deur opnieuw moet installeren omdat ik een nieuwe telefoon heb. QR én DIGID – je wordt er gek van. Ook Pieps identiteit moet ik opnieuw vaststellen, wat niet helemaal gelukt is, want bij controle thuis blijkt dat míjn QR en DIGID op haar telefoon staat. Dat vraagt dus nog een kleine nabehandeling.

Het is al tegen half acht als ik eindelijk tijd heb om het cryptogram af te maken. De rest van de avond wordt verspild aan Wie is de mol? en Netflix. The Sinner – uiterst traag en slaapverwekkend. Wie weet er nog een goeie spannende serie?

Ate Q. Vegter, 6 februari 2021

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s