2566 Bankzitters

Het zindert al een paar weken in huis want sinds Joys ouders de kaartjes hebben gekocht en wij hebben toegezegd ze te brengen, zijn de meiden niet meer te houden. Zo rijden we naar Zwolle, want daar treden de Bankzitters op voor een publiek dat mij aan de hoogtijdagen van de Beatles doet denken.

De Bankzitters zijn vijf vrienden die samen allerlei komische YouTube filmpjes maken met wedstrijden en challenges en vorig jaar bedenken ze dat ze ook wel een boybandje kunnen parodiëren en ze schrijven een paar liedjes waarmee ze 1,5 miljoen streams scoren binnen een week. “Youtubers ‘zonder enig muzikaal talent’ scoren 1 miljoen views en 1,5 miljoen streams: ‘Bizar’ “ kopt het Algemeen Dagblad. Een nieuwe rage is geboren. Liedjes als ‘Je blik richting mij’ en ‘Stapelgek’ kunnen Joy en Piep moeiteloos meezingen.

Afijn, daar gaan we dus heen vrijdag eind van de middag. We parkeren in de Q-park aan de rand van de oude stad en lopen het centrum in naar de McDonalds, want de dames gaan eerst nog even lekker smullen. Wij houden ons gedeisd want we hebben andere plannen. Dan lopen we naar de Hedon, waar de Bankzitters optreden. We zijn vroeg, maar er staat al een lange rij. Wij mogen niet in de buurt komen en zo laten we ze los voor een mooi avontuur. Wij gaan ondertussen eten in restaurant Poppe, waar we gereserveerd hebben.

We doen het verrassingsdiner en beginnen met een amuse van verse tonijn met kappertjes, dan het hoofdgerecht met kabeljauw en pulled pork, met risotto en truffelschuim en dan een tartelette met rood fruit, lemon curd, merengue en yoghurt ijs. Alles overgoten met water en wijn.

Ondertussen stromen er wat berichtjes binnen. De dames hebben het goed en de tijd gaat voorbij. We halen de auto op en daarmee Piep en Joy. We rijden naar huis onder onstuimige verhalen. ‘Hebben jullie nog gedanst?’ vraag ik. ‘Nee, het is geen 1960, we hebben gesprongen!’ antwoordt Piep. Ik moet lachen. Even later zitten ze samen hun zelfgemaakte filmpjes te bekijken onder het uitroepen van schrille kreetjes. Dan zijn we weer thuis.

Ate B. Vegter, 11 juni 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Helemaal te gek, maar een leuk verhaal.
    Zou mooi zijn om ook het verhaal vd meiden op papier te krijgen, maar dat is een uitdaging…
    Echt iets van deze tijd; super leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s