2608 Eet smakelijk!

Je ontkomt er niet aan. Ook in de vakantie moet je eten. Ontbijt, lunch, diner, het hoeft niet allemaal zo keurig en precies op tijd, maar eten moet je elke dag. Eten is een van meest uitgesproken gelegenheden om van de nood een deugd te maken. Zo eten wij op vakantie veel vaker lekkere broodjes bij het ontbijt, terwijl ik mij normaal tevreden stel met een bakje havermout. Soms kun je de broodjes bestellen op de camping, dan zijn ze het verst. Wat je ver haalt is niet altijd het lekkerst.

In Frankrijk hebben wij min of meer de gewoonte ontwikkeld om tussen de middag in de stad te gaan eten, of waar we dan ook maar waren en ’s avonds op de camping aten we dan iets eenvoudigs. Een van mijn favorieten voor de middag is steak tartaar, in het Nederlands vreemd genoeg Duitse biefstuk geheten, maar hier in Duitsland heb ik hem nog niet gezien.

De eerste keer dat we buiten de caravan lunchten heb ik een eenvoudige schnitzel besteld, maar deze kwam in tweevoud op mijn bord aangezeild, bedekt onder een dikke laag ham en kaas. Het leek op een maaltijd voor vier personen. Met veel smaak heb ik een van de twee zeer malse schnitzels opgegeten en voordat ik het kon bedenken, bood de ober bij het afrekenen aan de tweede in een bakje mee te geven. Zo hebben we er ’s avonds nog samen van gesmikkeld.

Ik moet zeggen dat op die manier de oerbeelden wel in stand blijven: in Frankrijk is het eten meer verfijnd en delicieus en in Duitsland is eten vooral veel, en dan vooral veel vlees. Dat zie je ook terug in de supermarkt, waar kleine porties met een vergrootglas nog niet te vinden zijn.

Gelukkig hebben ze overal in Europa uitstekende pizzeria’s. Dat was ook onze ontdekking toen we deze lente bij vrienden in Spanje waren. Het lekkerste aten we bij de Italiaan en hier in Usseln hebben ook al een echte pizzabakker ontdekt. Bonnissimo!

Ate Vegter, 23 juli 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s