1884 Een beetje sporten

En daar staan we dan weer in de Milon-cirkel, de enige cirkel waarin je aan je conditie werkt. Van Leg Extention naar Chest Press en zo het hele rondje door en dan nog een keer en dan mag je verkwikt en verflenst naar huis. Lekker snel een yoghurtje naar binnen werken voor het herstel en afzien tot de volgende keer.

Zo hebben we dat jarenlang gedaan in de gezellige Fitstudio aan de Haringburgwal in Monnickendam, week in week uit. Wij gaan altijd op zondagmorgen – met klassieke muziek – en op donderdagmorgen – lekker rustig. Er komen mensen die we kennen en we leren mensen kennen die er komen. Ik hou helemaal niet van sport, maar ik ben er een paar jaar geleden mee begonnen en tot mijn verrassing vind ik het leuk, juist omdat het elke week hetzelfde is. Ik hoef nergens over na te denken.

Tot 8 maart jongstleden. Dat is de laatste keer. Dan gaat de sportschool dicht en de horeca en Nederland gaat intelligent op slot. Ik hoef je er niks over te vertellen. We weten het allemaal. Een paar weken geleden mogen de sportscholen weer open. Ik wil eerst niet meer terug want ik vind het risico nog te groot en ik ben ik ook wel een beetje klaar met dat sporten. We zeggen ons abonnement op en halen opgelucht adem.

Maar de sportschool komt terug met een interessant voorstel, waardoor we direct weer aan de slag kunnen op een veilige manier. Het is een te mooi aanbod om te weigeren en zo ben ik dan nu weer aan het crosswalken en biken in de cirkel. De zuil in het midden zegt dat iedereen blij is dat we er weer zijn en dat ik vooral rustig aan moet doen, omdat niet alleen ikzelf, maar ook mijn hele lijf er aan moet wennen dat ik weer wat doe. Dat is een welkom advies. Ik doe het graag een beetje rustig aan en zo beleef ik veel plezier aan deze nieuwe impuls.

Ate Vegter, 27 augustus 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s